Mijn manier van werken.

Wonend op Bonaire, beschik ik over een waardevolle bron aan materialen in wat de natuur mij biedt. Vaak gaat het om al of niet vermolmd hout dat uit zee is aangespoeld. Liefst laat ik mij door de gevonden zaken inspireren en gebruik ik de belangrijkste karakteristieken van die zaken als uitgangspunt voor een nieuwe invalshoek binnen mijn vaste thema ‘Habitats.’ De kern van het werk bestaat vaak uit gekleurde krotjes die de feitelijke woonobjecten vormen.

Wat mij tijdens het werk het meeste boeit, is het experiment. Door dingen op een ongebruikelijke manier aan te pakken, ontdek ik regelmatig nieuwe mogelijkheden. Soms ontstaan die ontdekkingen gewoon tijdens het werk zelf, bij wijze van toeval. Iedere nieuwgevonden mogelijkheid van werken is een kostbaar moment.

Op de wereld zijn talloze manieren van wonen te vinden. Mensen kunnen wonen in huizen, rotsen, hutten, bomen enz. Die enorme variëteit aan woonvormen maakt dat ik de vrijheid neem om vooral woonsituaties te creëren die volledig voortkomen uit mijn fantasie. Het feit dat ‘Habitats’ al meer dan 10 jaar mijn thema is, bewijst de schijnbaar eindeloze mogelijkheden die dit thema mij biedt.